Läsning pågår

Abstinensbesvär

Jag längtar efter att läsa. Ordentligt. Inte några få sidor sent på kvällen, inte en stunds trött hafsläsning när jag precis har kommit hem, inte tjugo minuter på ett fullsatt tåg med en person bredvid mig som tar alldeles för mycket plats, utan flera timmars sträckläsning i sängen utan något som stör. Det var för länge sedan nu och det är lustigt hur rastlös och frustrerad det gör mig. Jag behöver mitt läsknark!

Vilken bok ska få äran att plocka upp mig ur denna läsmisär? Kanske den omskrivna Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg kan vara en lämplig bok att stänga in sig i ikväll, eller imorgon.

“Maria kan inte svara för tillfället, hon läser.”

(På tal om omskrivna böcker är det lite komiskt hur annorlunda jag reagerar på hypen den här gången. Vanligtvis när en bok uppmärksammas överallt samtidigt kan jag tycka att det är lite tröttsamt – suck, måste alla skriva om samma sak? – men Cirkeln hejar jag stenhårt på utan att ens ha läst den ännu. Det beror ju dels på att jag är bekant med Sara och dels på att jag tycker att det är väldigt kul med en nutida svensk häxberättelse skriven av två Buffy-nördar.)

1 kommentar

  1. Ann-Sofie (OOOF bok)

    Jag tror också att den är värd att omskrivas. Ingen hittills jag hört om har sagt annat än att Cirkeln är en sträckläsare. Jag törs nästan inte börja, dock med skyhöga förväntningar. Det brukar aldrig gå väl.

    18 apr 2011 kl 8:39

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑