Min bror och hans bror – Håkan Lindquist
Om att samla på frimärken – Håkan Lindquist
Isak & Billy – Kristofer Folkhammar
Beirut, jag älskar dig – Zena El Khalil
Stjärnlösa nätter – Arkan Asaad
The Eye of the World – Robert Jordan
Fara vill – Elin Ruuth
The Great Hunt – Robert Jordan
Misslyckat självmord i Mölndals bro – Linda Spåman
Promenaderna i Dalby Hage – Hanna Nordenhök
Döden på en blek häst – Amanda Hellberg

Bäst: Jag vet, jag har tjatat en del om Fara vill redan. Det är helt enkelt för att den förtjänar att tjatas om. En liten, fragmentarisk och grymt rolig sak där jaget babblar om allt från att känna sig ensam i lägenheten till Stephen Hawkings röstmaskin. De bästa delarna är de där hon berättar med skämtsam och uppenbar distans om sånt som egentligen verkar göra ont. 

Sämst: Att inget jag läste var sådär wow-bra. Fara vill tyckte jag som sagt  om, men den är en munsbit och inget som fångar en i många timmar.

Besvikelse: Att spökerierna i Döden på en blek häst kändes så, jag vet inte, mesiga. Jag hade höga förväntningar på den boken, både för att Amanda Hellbergs första bok Styggelsen var så obehaglig och för att jag har läst så mycket positivt om Döden… (bortsett från Feuerzeug och A fraction of the web som sågade) men nej. Inte så att den är dålig, men den är inte alls vad jag hoppades. Återkommer om det.

Överraskning: Att jag har så kul med omläsningsprojektet, dvs. att läsa om Robert Jordans jättefantasyklump Wheel of Time innan sista delen kommer om ett år. Efter andra boken ville jag slänga mig direkt på tredje, men lät den vänta för att annat ska hinnas med. Jag hade oroat mig lite för att tycka att det var tråkigt, men istället är det nostalgiroligt. Jag misstänker dock att jag kanske kommer ändra mig några böcker framåt.