Läsning pågår

Science fiction-poesi och Eurocon

Ovan ett utdrag ur Science fiction av Johannes Heldén. Han är en av många författare som kommer att besöka sf- och fantasykongressen Eurocon i Stockholm i sommar. Förutom de utländska författarhedersgästerna Elizabeth Bear och Ian McDonald har arrangörerna lyckats få dit åtminstone 18 (!) svenska fantastikförfattare. Hur kul som helst.

Så alla som är intresserade av fantasy, sf eller övernaturlig skräck: Eurocon 17-19 juni i Stockholm. Kom ihåg det! En helg fullsmockad med föredrag, paneldebatter och allmänt nördsnack i baren eller runt bokborden.

Ni som inte har fyllt 26 går in gratis, men då måste ni registrera er i förväg.

5 kommentarer

 1. Jenny B Kulturdelen

  Snygg dikt!
  Så bra skrivet! Ofta kan det bli krystat när poeter försöker integrera vetenskapliga termer i vad de skriver, men det här var stilrent och talade till mig.

  Eurocon verkar JÄTTEINTRESSANT, men vad synd att den är precis samtidigt som Jazzfestivalen, som jag redan köpt biljett till. :( Tack så mycket för tipset i alla fall!

 2. Pål

  Hmm, det blir lite som att komma ut ur garderoben.

  06 maj 2011 kl 7:01

 3. Pål

  Konspiration/massmord
  Jag tror att det är någon form av trick eller konspiration. Vilka fantastikförfattare är inte där? Ajvide-Lindqvist, Hildebrandt och Amanda Hellberg. De kommer att döda all konkurrens och skylla på galna fans: ”Kolla, de lajvar med skarpa vapen och har huggtänder. De kan inte skilja på verklighet och fantsi”. Hildebrandt har varit i Afghanistan och lärt sig hur man hanterar vapen. Hon övar med de båda andra just nu. Sedan skriver de en bok om det och blir jättekända över hela världen.
  Det blir skottsäker väst, som 50cent, när jag kommer upp. I juni. Svettigt. Uuh…

 4. Maria

  Jenny, vad typiskt. Du får se till att komma på någon av de ”vanliga” kongresserna någon gång istället.

  Pål, haha. Ja, du får kanske akta dig.

  09 maj 2011 kl 9:39

 5. Ahrvid Engholm

  Vill bara påpeka att jag kommer att twittra nyheter, tips m m från Eurocon, som @SFJournalen (bli en Folllower!).
  F ö tror jag att antalet närvarande fantastikförfattare snarare är 30+ än 18. (OBS! Antal, inte ålder…)

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑