Lyran undrar vad vi har har för läsplaner, samtidigt som hon avslöjar att hon inte brukar följa sina. Nej, det brukar inte jag heller. Det är roligt att göra planer, men sedan brukar det inte alltid bli så mycket av dem, eftersom jag vanligtvis läser vad jag känner för just då såvida det inte gäller jobb. Särskilt inför sommaren brukar jag göra planer. Den här sommaren kommer jag att jobba i stort sett hela tiden, så det är väl egentligen extra poänglöst med någon sommarplan i år, men hur som helst:

1. Fantasy. Jag och en vän har tänkt läsa distanskursen Fantasylitteratur i sommar, mest på kul. Om man tar en titt på sekundärlitteraturen verkar den ligga på en fånigt lätt nivå, men det kommer ju ändå att bli mycket att läsa.

2. Dystopiska framtidsskildringar. Svenska sådana. Kallocain, Toffs bok, Stjärnpalatset, Enhet m.fl. Några omläsningar och en del ”den här borde jag ha läst för länge sedan”. Hinns det inte med får det bli i höst.

3. Läsa ut den enorma hög med låneböcker som jag har hemma (sommarlånen på jobbet fick det att slå mer slint i skallen än vanligt) och inte låna en massa nya. Tror ni att jag kan lära mig att inte ha fler än fem stycken hemma åt gången?