Tystnad

Läsning pågår

En gäst träder in

Hej.

Jag heter Johan, och kommer att dyka upp här lite då och då. Bryta tystnaden.

Vill du ha en permanent gästbloggare? Jag får ibland lust att skriva kortare saker om böcker, men inte så ofta att jag orkar ha en egen blogg som ger mig dåligt samvete. En bra lösning vore väl att kunna skriva hos någon som skulle kunna behöva ha sin blogg uppdaterad lite oftare.

Citatet ovan är klippt ur ett mail jag skickade till Maria häromdagen. Det ville hon tydligen, så nu kommer ni att få dras med mig också. Jag skall försöka låta bli att skräpa ned för mycket. Hur som helst kom vi fram till att jag borde presentera mig. Vem jag är, vad jag gör. Det här är ett försök till det.

Bland mina många opålitliga drag och oräkneliga laster finns att jag tycker att det är alldeles för roligt att starta nya projekt. Jag har därför drivit och sedan övergivit bloggarna Månskensdans, Bränt järn och Ampersand. Dessa är vad jag inte gör. Året 1997 är å andra sidan också en sak jag inte längre gör, men en del av mitt liv för det. Dit tänker jag dock inte länka. Det hade varit lite väl privat.

Jag är redaktör för den ganska lågaktiva science fiction- och fantasynättidskriften Vetsaga och sitter i redaktionen för novellpodcasten Elektrubadur. Liksom Maria är jag involverad i Catahya, om än inte så mycket som jag en gång var. Jag skall anordna en science fiction- och fantasydag i Uppsala i november, är med och arrangerar sf-kongressen Åcon i maj och sitter, återigen tillsammans med Maria, i kommittén för nästa års Swecon. Jag har precis dragit igång ett bibliografiprojekt för science fiction-, fantasy- och skräcklitteratur på svenskspråkiga Wikiversity. Jag skriver noveller och gnäller för ofta om att det finns för få svenskspråkiga novelltidskrifter. Jag läser mer litteratur som inte är fantastik än som är det och behöver uppenbarligen desperat någonstans där jag kan få diskutera sådant också.

Jag gillar att prata om böcker, lever i illusionen att jag gör världen lite bättre när jag får komma med ett bra boktips som självklart kommer att lysa upp någon annans liv, och tycker nästan lite väl mycket om att läsa. Anser att novellen är en underskattad kulturform och att en roman som är längre än trehundra sidor borde stå till svars för det. Möjligtvis med ögonbindel framför en exekutionspatrull.

För tillfället, om än inte särskilt länge till, arbetar jag till vardags med Wikipedia.

Nog om mig. I fortsättningen om litteratur.

1 kommentar

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑