En kul (”kul”) sak med Wikipedia är att eftersom uppslagsverket skrivs helt baserat på vad folk har lust att bidra med, så är det inte alltid de artiklar som kanske egentligen skulle betraktas som mest prioriterade som har de bästa artiklarna. Så har Mary Wollstonecrafts Brev skrivna under en kort vistelse i Sverige, Norge och Danmark en mycket mer ambitiös artikeln än uppslagsordet litteratur. Så står det mer om Anna Maria Rückerschöld än om Geoffrey Chaucer, och mer om science fiction-tidskrifter än tidskrifter och kulturtidskrifter sammanlagt. Det är lite dåligt, förstås, med tanke på att många av de mest centrala begreppen på svenska saknar bra artiklar. Det är synd att man kan läsa så mycket mindre om novellen än om textkritik. Men ingen uppslagsverksredaktion hade någonsin bestämt sig för att lägga så mycket tid och utrymme på Margaret Fuller eller Ester Ringnér-Lundgren.

Och då hade världen varit lite fattigare.