Läsning pågår

Fragment från jobbet III

Jag håller på att gallra bland den magasinerade skönlitteraturen på jobbet. Magasinet är inget trevligt rum att vara i, men det ger en intressant bild av vilka författare som var väldigt lästa förr men som ingen – åtminstone inte av våra besökare – intresserar sig för längre.

Exempelvis fanns det omkring 40 romaner av Olle Hedberg, varav de flesta såg rätt lästa, för att inte säga slitna, ut. Men bara någon enstaka har lånats ut de senaste fem åren och majoriteten av dem har inte lånats en enda gång sedan katalogen datoriserades, vilket ju var ett tag sedan… Stackars Olle. Inte många av hans böcker fick vara kvar.

5 kommentarer

 1. Tofflan

  Olle Hedberg var min pappas favoritförfattare! Själv har jag inte läst nåt av karln… Men om jag inte minns fel var det nåt tragiskt över hans liv..? Självmord, tror jag… Uff…

 2. Johan

  Nu fick jag hemsk lust att läsa någonting av Olle Hedberg.

  //JJ

 3. Jessica (ord och inga visor)

  åh en lärare p,å littvet sa att o hedberg är oförtjänt bortglömd, sedan dess har jag varit nyfiken. Var gjorde ni av böckerna?

 4. Jessica (ord och inga visor)

  Hmm, jag är fortfarande nyfiken på vad som händer med de utrensade böckerna?

  • Maria

   Oj, sorry. De som är i någorlunda skick säljer vi snorbilligt. De som är slitna/äckliga/trasiga slängs.

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑