Tystnad

Läsning pågår

Den uppländska indiska diktstigen

I eftermiddags tog jag och en vän en promenad i Nåsten, ett skogsområde vid Uppsala. Dagens upptäckt: en indisk diktstig, som jag antar är en rest efter den indiska kulturfestival som fanns här tidigare i höst. Det var förstås för bra för att missas, så vi klafsade genom leran, hoppade över vattenpölar, halkade på brädor utlagda över våtområden och läste indisk poesi där den satt på träden. Runt ett halvdussin olika författare fanns representerade, där deras dikter satt och skapade kontraster mot den svenska höstskogen.

Jag vill ha fler dylika initiativ. En promenad med drapor, kanske? Eller så får man åka till Indien och pryda träden med Anna Maria Lenngren.

1 kommentar

  1. Johan

    21 oktober 2011 at 18:58

    Det pinsamma är hur många procent av all indisk poesi jag läst som lästes i eftermiddag.

    //JJ

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑