Författare som gör anspråk på att veta hur samhället bör inrättas skall tänka på hur de själva ser på människor som anser sig veta hur författarna bör skriva.

Meteorer, Horace Engdahl. Sant på ett sätt, förstås. Å andra sidan:

Kockar som gör anspråk på att veta hur samhället bör inrättas skall tänka på hur de själva ser på människor som anser sig veta hur kockarna bör laga mat. Lokalvårdare som gör anspråk på att veta hur samhället bör inrättas skall tänka på hur de själva ser på människor som anser sig veta hur lokalvårdarna bör lokalvårda. Ledarskribenter som gör anspråk på att veta hur samhället bör inrättas skall tänka på hur de själva ser på människor som anser sig veta hur ledarskribenterna bör skriva.

De flesta har någon form av åsikt om hur samhället bör inrättas. Författare har sällan givit intryck att ha bättre saker att säga än, tja, företagsekonomer.

Men inte heller sämre.