Läsning pågår

Bibliotek är bra, men bra för någon annan

I går var jag och skulle låna ett par böcker på Stadsbiblioteket här i Uppsala, för första gången på ganska länge. För första gången på riktigt länge, faktiskt. Jag hittade böckerna utan problem. Sedan skulle jag låna dem. Fick meddelande från självutlåningsautomaten att jag gav fel pinkod. Försökte förbryllat igen. Gick till receptionen för att få det hela utrett.

”Det var ett tag sedan”, sade jag. ”Jag har tydligen glömt pinkoden. Kan vi ordna det på något sätt?”

Bibliotekarien tog emot bibliotekskortet, tittade lite förvirrat på skärmen och konstaterade att det inte fungerade, eftersom jag inte fanns i systemet längre. Jag var tvungen att registrera mig som låntagare på nytt. Kanske hade det gått för lång tid sedan jag gjorde någonting på biblioteket sist. Så, ja, ni vet det där problemet när man lånar hem för många böcker och sedan hela tiden måste läsa biblioteksböcker istället för de verk man själv har köpt hem?

Jag har inte det problemet.

1 kommentar

  1. ica

    Jag slår vad om att mitt kort också gått ut. Blurgh! Jag gillar idén med bibliotek, men de är inte för mig.

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑