Jag kan inte sova, så istället tittar jag på bilder från gamla sf-kongresser. Som Nicklas trevliga samling från Imagicon 2, som var Swecon för ett par år sedan. Där finns förresten en av mina favoritbilder i den något smala kategorin ”bilder på mig när jag läser”, apropå vår fototävling. (Publikationen som så sympatiskt matchar klädseln är ett nummer av den norska tidskriften Vagant.)

Jag, Maria och Daniel sov hemma hos Marias föräldrar. Det var en väldigt trevlig kongress, en sådan där tillställning där jag knappt var inne i programsalarna när jag själv inte medverkade i någon panel eftersom jag hela tiden fastnade med bra människor utanför. Så i efterhand kanske det var lite dumt: programmet ser ju bra ut. Men det är väl vad som utmärker en bra sf-kongress: ett fantastiskt program man misslyckades med att gå på, eftersom man hade så trevligt att man hela tiden fastnade på vägen.