Tystnad

Läsning pågår

Veckans novell: ”A Family Supper”, Kazuo Ishiguro

Fugu poisoning is hideously painful and almost always fatal. If the fish has been eaten during the evening, the victim is usually overtaken by pain during his sleep. He rolls about in agony for a few hours and is dead by morning. The fish became extremely popular in Japan after the war. Until stricter regulations were imposed, it was all the rage to perform the hazardous gutting operation in one’s own kitchen, then to invite neighbours and friends round for the feast.

Kazuo Ishiguro hör till mina absoluta favoritförfattare. Allt han har skrivit är inte fantastiskt – jag tycker att det är lite synd att så många jag känner bara verkar ha läst Never Let Me Go – men det mesta är mycket, mycket bra. Min favorit är kanske, föga originellt, novellen ”A Family Supper”. En man, hans syster, hans far. En kultur i förändring. Några sidor, en middag, så mycket outtalat att läsa mellan raderna. Det är vad som inte sägs, det som man aldrig kan vara riktigt säker på, som gör novellen så bra, så bra.

4 kommentarer

  1. Vilken otroligt snygg header måste jag säga!

  2. Jag har läst alldeles för lite Ishiguro, dvs. bara Never let me go. ;) Jag har lånat Nocturner flera gånger men det har inte blivit av att jag har läst den.

  3. Mmm, den är bra. Iceberg. Men jag gillar nog ändå hans senare verk mer. Har skrivit om I. i min blogg Böcker emellan.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑