Locus Science Fiction Foundation samlar in pengar för att kunna arkivera. bevara och digitalisera de fyrtiotusen bilder, brev, manuskript och så vidare som finns i samlingarna. Det är en bra sak, en litteraturhistoriskt viktig insats. De 9 500 dollar de allra minst behövde samlades in på ungefär ett dygn. Nu hoppas jag bara att månaden som återstår fortsätter på samma sätt – så att det digitala arkivet kan bli så bra som möjligt och inte minst så att de kan påbörja arbetet med att bevara det stora antalet intervjuer som också finns i samlingarna.

Digitizing and storing Locus’s immense and historic collection of audio author interviews, currently only on microcassettes and in imminent danger of degrading. If we can afford fund someone to edit the recordings and get permissions, we could post excerpts from various interviews online. We would need to pay for a large number of labor hours, tape repairs when necessary, equipment to transfer the recordings or funds to outsource the transfers, and server space for the recordings. There are some real gems in these interviews, and will never be heard again unless we can digitize the recordings.

Kickstarterprojektet finns här.