Tystnad

Läsning pågår

Har jag äntligen lärt mig?

Vet ni vad som hände för några dagar sedan? Jag läste tre sidor i en bok, konstaterade att stilen inte var något för mig och sedan lade jag den ifrån mig. Visserligen plockade jag upp den igen nästa dag och skummade några sidor till för att kolla om jag inte bara råkade vara på dåligt läshumör dagen innan, men när jag fortfarande inte gillade så fick den åka tillbaka till bibblan. Halleluja!

Jag brukar ju ha svårt att strunta i böcker som jag har påbörjat. De kanske blir liggande väldigt länge, men förr eller senare läser jag ut dem bara för att. Sådant slöseri med tid. Och det är ju inte så att boken i fråga var alldeles fantastiskt genomkass. Det var mer ”Okej, den här boken handlar om ett viktigt ämne och det verkar som att skulle kunna bli rätt intressant porträtt av en tonårstjej, men jag gillar inte hur den är skriven och då får det vara.”

Jag känner mig nästan lika befriad som när jag äntligen tröttnade på ANTM efter 16 säsonger!

6 kommentarer

 1. Var lär man sig den läxan? Jag önskar att jag hade dina superkrafter att lägga ner en dålig bok! En nyfiken liten bokbloggare (jag) undrar såklart vilken bok det var du la ner, så kom igen, tell me!! :)

  • Ja, var lär man sig? Jag vet inte, det bara hände. ;) Någon gång kommer man väl till insikten att man har begränsat med fritid och den man har vill man inte ägna åt saker som egentligen inte känns värda ens tid.

   Boken i fråga var Sötaste Klara av Sofia French. Och jag skulle väl inte sträcka mig till att kalla den dålig, för jag läste bara sådär tio sidor – och det känns taskigt att peka ut en specifik bok som den som fick mig att sluta läsa dåliga böcker ;) – men den var helt enkelt inte min grej.

 2. Björn Lindström likes this.

  50-sidorsregeln: om en bok inte fångat dig efter 50 sidor har den fått en ärlig chans och missat den. Lägg den åt sidan. Om du har svårt att komma ihåg det, sätt ett bokmärke på sidan.

  • Maria

   4 maj 2012 at 17:00

   Mm. Det är en vettig regel, men jag tror att jag är för barnslig för att följa den. Jag sparkar bakut åt något så konkret som ett fast sidnummer. Får se om ”lägg bort boken när ’äh, screw this’-känslan uppstår” fungerar. ;)

 3. Grattis! Jag är fortfarande inte där. Jag tvångsläser vidare och så skriver jag något surt om boken i bloggen, men lägga ifrån mig boken innan jag är klar … Unheard of.
  LOL på ANTM-referensen förresten! Jag gav själv upp för ett tag sen (tror det var Petite-säsongen som blev droppen för mig) och det har mest känts som en befrielse. Det finns så många bättre tv-serier att knarka.

  • Maria

   4 maj 2012 at 17:02

   För mig kom befrielsen med all star-säsongen. Jag såg kanske tio minuter och tyckte sedan att näe, nu är det fan nog. ;) Som jag hade väntat på ögonblicket då jag skulle tröttna och kunna släppa galenskaperna, haha!

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑