Tystnad

Läsning pågår

Verken och deras författare, författare och deras verk

Hanna på Aningen udd skriver om författare med obehagliga åsikter som skriver bra böcker. Sara Bergmark Elfgren har tidigare tagit upp samma sak på Glory Box. Personligen är jag inte så intresserad av författare i egenskap av författare, så jag läser gladeligen böcker skrivna av personer jag tycker är idioter så länge det är bra.

Däremot! Det omvända problemet är, för mig, mycket större: hur man skall förhålla sig till trevliga och sympatiska personer man känner som skriver usel litteratur? På ett smidigt sätt försöka byta ämne om de frågar? Ljuga dem rakt upp i ansiktet? Ett ”nej, inte riktigt min tekopp”?

Folk har ett så konstigt förhållande till sin egen skönlitteratur.

1 kommentar

  1. Jag känner ingen som skriver så illa att jag har råkat ut för problemet, men hade det varit jag så skulle jag önska att de kan känner är ärliga. Man kanske inte behöver vara grym i onödan, men att ärligen säga att något inte faller en på läppen om man får frågan tycker jag är det minsta man kan begära.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑