Tystnad

Läsning pågår

Kongressmarknadsföring: tankar 2007

I maj 2007 drev jag fortfarande min första blogg, Månskesdans. Jag hade ganska nyligen hunnit starta Vetsaga som redan hade ynglat av sig i form av Ampersand. Men det fanns inte – såvitt jag visste, åtminstone – så många fantastikbloggar som faktiskt skrev och länkade till varandra, som var inblandade i en pågående konversation. I 12-timmarsfanzinet nr. 2 hade jag tydkligen visioner om vad som skulle kunna ske om så hade varit fallet.

Ett kort stycke alternativhistoria eller kanske rentav science fiction, välj själva: föreställ er att det fanns säg sju, åtta aktiva svenska sf-bloggar som inte bara handlade om sf-litteratur utan dessutom kommunicerade med varande. Skrev någon någonting extra intressant så kunde de peka dit och om en diskussion väcktes så kunde den föras inte bara i kommentarerna utan även i nya och längre egna inlägg. Tomläget skulle förmodligen få svårt att bli riktigt så internt som det hade kunnat bli om orden bara fått en från början mer eller mindre avgränsad spridning i pappersform, vilket hade kunnat hjälpa till att öppna för personer som läser sf men knappt vet vad fandom är. På vilket sätt hade nämnda läsare påverkats om sedan inte bara en eller två utan en majoritet av dessa sju, åtta bloggar sedan påpekade någonting vad det gällde till exempel tidskrifter eller att man hade tänkt bege sig till en kongress någonstans?

1 kommentar

  1. Intressant vision :-)

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑