Tystnad

Läsning pågår

Rekommenderad gruppaktivitet: färgsortering av bokhylla

För någon vecka sedan var jag och Torill hemma hos Johan och hjälpte till med att färgsortera hans böcker, för att, tja, det är ju också ett sätt att umgås. Åka dök också upp med två medhjälpare av den mindre sorten. Jag önskar lite att jag hade kunnat spela in kommentarerna som blev mer och frustrerade ju längre tiden gick. De irriterade ”Varför är det så mycket blått som går mot rosa?” eller de förtvivlade ”Men åh, den här boken skär sig i den här hyllan!” Allvarliga grejer, det här.


Work in progress.


”Det är så jävla mycket fantasyblått!”


Hjälp?


Torill tog en läspaus.


I jakt på mer lila.


Och så här långt var det klart när jag gick, så jag har inte sett hur det blev i de resterande fyra hyllorna.

Bonus: En variant av färgsortering jag hade för två år sedan.

9 kommentarer

 1. Sedan skulle ju de antikvariska hyllorna i vardagsrummet också sorteras.

  //JJ

 2. Riktigt snyggt! Jag har också sorterat efter färg men jag har för många svarta böcker ;)

  • Svarta för sig böcker kan också bli väldigt snyggt, om man internsorterar dem efter författar- och titelfärg. Jag har väl sisådär fyra och en halv hyllmeter svarta böcker i sovrummet, vilket hade blivit ganska perfekt för en egen Billybokhylla om man hade sorterat rakt ned.

   //JJ

 3. Fantasyblått forever.

  Harry Potter-böckerna smälter förvånande bra in på röda hyllan, måste jag säga.

  • Fantasyblått är precis den färg som min utgåva av Lissabonfördraget går i. Jag är inte helt säker på att det är en bra sak.

   //JJ

   • Ja, den finns ju till och med på bilden, såg jag nu. Längst till vänster, fjärde boken nedifrån, mellan The Columbia Anthology of Modern Chinese Literature och Magnus Mörners Människor, landskap, varor & vägar.

    //JJ

 4. Jag efterlyser härmed bilder på resten av bokhyllorna!
  /Vän av färgordning

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑