Tystnad

Läsning pågår

Månadens drapautmaning: text

Förra månaden startade jag en drapautmaning (en kortnovell på exakt etthundra ord exklusive titel) här på Tystnad. De samlade julidraporna kan du läsa här. Nu är det ny månad och därmed ett nytt tema: text. Tolka det fritt, tolka det vitt. Det behöver inte leda till några mästerverk, bara det leder till någonting.

Skriv antingen i din egen blogg (och länka dit med en kommentar här, så att jag hittar det) eller, om du saknar sådan, direkt i kommentarerna till det här inlägget. Jag samlar ihop draporna i ett eget inlägg i början av september.

Längd: 100 ord.
Tema: text.
Var: i din blogg (glöm inte att länka) eller i kommentarerna.
När: under augusti. Sedan nytt tema.

Lisa-Linns böcker

När Lisa-Linn för femte gången den hösten hade sorterat om sina bokhyllor – senast efter hur bra hon inbillade sig att författaren var i sängen, i fallande ordning – fick böckerna nog. De bestämde sig för att slå tillbaka. Varje gång hon sedan hade vänner över, oavsett om det var fest eller diktläsningskväll, eftermiddagsfika eller ölprovning, började böckerna sortera gästerna. De lade sig i högar i soffan. De flyttade sig obemärkt och stack plötsligt någon i ryggen. De kunde också vara spelare, inte bara pjäser.

Tjockleksordning. Fånigast dialekt. Hudfärgsnyans. Vem skulle överleva zombieapokalypsen bäst. Barnsligast dikter.

De kände sig mindre utsatta så.

2 kommentarer

 1. Tanken på att sortera böcker efter hur bra man föreställer sig författaren vara i sängen känns som en rent dekadent idé som jag önskar att jag orkade iscensätta :D

  Jag har skrivit en drapa ( http://autumnfrost.blogspot.se/2012/08/text.html) efter månadens tema, och lagt upp på min blogg.

 2. Vilken härlig historia om böcker som ger tillbaka. Jag gör ett försök. Mitt bidrag:

  Läxan

  Flickan skakade av rädsla, men stavade sig igenom orden, bokstav för bokstav. Vissa var så långa att hon fick anstränga sig för att inte söka luft innan de var sagda.

  Hon försökte ignorera en het pust av luft som föste hennes långa hår bakåt. En stank av något ruttet tvingade sig sedan in i näsan och avbröt nästan uppläsningen. Med en ansträngning kvävde hon längtan efter att kräkas och fortsatte med nästa ord.

  När den sista stavelsen äntligen var ute, såg hon monstret förvandlas till en lök. Lättnad fick henne att sucka. Hon hatade att lära sig nya trollformler.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑