Tystnad

Läsning pågår

Fan, en läsplan

Ehm. På något har det uppstått en hel hög med böcker som jag av olika anledningar vill hinna läsa innan vissa tidpunkter.

 • Efter floden av PC Jersild. Elitistmörkerklubbens nuvarande bokcirkelbok.
 • Illyria av Elizabeth Hand. Hand kommer till Uppsala English Bookshop på Kulturnatten. Jag har visserligen läst andra böcker av henne, men det skulle vara kul att klämma in en till och Illyria verkar inklämningsvänlig eftersom den är kort.
 • Why be happy when you could be normal? För att (fantastiska underbara) Jeanette Winterson kommer till Kulturhuset om ungefär en och en halv vecka. På min födelsedag och allt.
 • The Facts of Life av Graham Joyce. Jag fick den av Daniel förra gången jag fyllde år och eftersom han vet hur jag är med att läsa böcker ur min egen bokhylla fick han mig att lova och svära att läsa den inom ett år. Oops…
 • Fel grav av Kelly Link. Kontrasthedersgäst. Jag har ju läst annat av henne, men precis som med Hand och Winterson har jag fått för mig att det är bättre med en till.
 • Eld av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg. För att det är pinsamt att jag inte har läst den än, ffs!
 • Det yttersta argumentet, bok 2 av Joe Abercrombie. Kontrasthedersgäst och jag har bara sista delen av hans Första lagen-serie kvar.
 • Blindsight av Peter Watts. (Illustreras av Markus läsplatta.) Kontrasthedersgäst och det kan vara så att jag tjatade på Markus att läsa den för att jag tyckte att han skulle ha läst någon av hedersgästerna och Watts verkade lämpligast för honom och jag sa att jag också skulle läsa den och så kunde vi ha minibokcirkel och, eh, jag har såklart inte läst den.

Och så beställde jag nyligen The Pattern Scars av Caitlin Sweet, för hon kommer också på Kontrast och jag har ingen koll på henne alls.

10 kommentarer

 1. Jag skulle beställa The Pattern Scar för att läsa den till Kontrast och så slutade med att jag köpte två helt andra böcker istället. Det är liksom inte meningen att läsplaner ska fungera.

 2. Why be happy when you could be normal? Vilken underbar titel! Vill ju läsa bara för det.

  Illyria är hypad och verkar bra. Det verkar dock som att inget av henne är översatt till svenska?! Jag läser ogärna på engelska.
  /Fanny

  • Maria

   3 september 2012 at 21:41

   Visst är det? Det var något Jeanette Wintersons mamma sade till henne, har jag för mig, för att mamman hade problem med hennes läggning. Och den boken finns på svenska, till skillnad från Hand!

 3. Vilka toppenböcker! Jag försöker också läsa på för fullt innan Kontrast, och förstår din känsla. Jag kan ju bara säga att själv skulle jag inte ha så bråttom med vare sig Eld eller Fel grav. Däremot är ju Blindsight otroligt bra. Kräver stor koncentration men det känns som att hjärnan får ett rejält träningspass av att greppa nya perspektiv hela tiden.

 4. Jag håller på att läsa Hands Glimmering inför lördag. Och igår lade jag in en beställning på Blindsight från the Book Depository . Plus att jag ska försöka hinna med Abercrombies Heroes också innan Kontrast. Men nu blir jag nyfiken på Caitlin Sweet också, undrar om jag hinner läsa något av henne också … *är tidsoptimist*

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑