I helgen är det Kontrast.

Där kommer det handla om en hel massa saker. De flesta om dem handlar om litteratur snarare än skrivande, men det finns en hel del punkter om det sistnämnda också.

Det finns fyra skrivarworkshopar: 16–18 på fredagen håller Anna Gable i en drop in-workshop där de som kommer får skriva en kedja möten ombord på ett intergalaktiskt rymdskepp. 14–16 på lördagen håller Oscar Fredhage i en samskrivningsworkshop där de som vill skriver en novell tillsammans via verktyg som till exempel Google Docs (kan man ta med egen dator är det bra) och 17–18 finns Karin Tidbeck som författarstöd för alla som önskar hjälp för sina bidrag till den drapatävling vi kommer att utlysa inom kort. Söndag eftermiddag är det så dags för Kelly Links novellworkshop, som intresserade måste anmäla sig och skicka in en novell till mycket snart om de skall kunna delta.

Relaterad är också den översättningsworkshop om Anders Bellis håller 18–19 på lördagen.

Om man vill lyssna snarare än skriva själv kan man höra Joe Abercrombie, Emil Hjörvar Petersen, Mats Strandberg och Caitlin Sweet dela med sig av skrivtips klockan 18–19 på fredagen med Ben Roimola som moderator, eller lyssna på när Cailtin Sweet, Karin Tidbeck, Stefan Ekman och Hans Persson diskuterar att undervisa andra i att skriva. Slutligen pratar samtliga hedersgäster – Joe Abercrombie, Kelly Link, Peter Watts, Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, med Niels Dalgaard som moderator – om att göra research när man skriver skönlitteratur lördag 17–18.