Tystnad

Läsning pågår

Vad jag läste för fem år sedan

Bokhoras Fredagsfråga lydde igår ”Vad läste du för fem år sedan?” Då är det smidigt att man har varit en listtönt i många år. Det här är vad jag läste i november 2007:

Krigarens väg – Niklas Krog
Blatte betyder kompis. Om maskulinitet och språk i en högstadieskola – Rickard Jonsson
The Privilege of the Sword – Ellen Kushner
Den brinnande staden – Catherine Fisher
Det heliga ordet – Catherine Fisher
Gudinnans förkämpe – Tamora Pierce
Den bindande kronan – Catherine Fisher

På den tiden var jag flitig med att recensera på Catahya, så där kan man läsa att Krigarens väg var ett trevligt återseende av karaktärer jag gillade, men ändå inte vad jag hade hoppats på, att jag irriterade mig på Lejoninnans sång av Tamora Pierce och att jag upptäckte att sista delen i Catherine Fishers Legenden om Kråkan inte finns på svenska.

Den bok jag tyckte mest om den månaden, den finfina The Privilege of the Sword av Ellen Kushner, skrev jag av någon anledning inget om. Det gjorde däremot mot Johan i början av det året, moahaha. (En läskig och rolig sak med Catahya är att det finns så himla många av våra gamla texter där.)

Blatte betyder kompis minns jag som hyfsat intressant och trevlig läsning, men att den inte direkt bjöd på några överraskande insikter för någon som själv gick på högstadiet i en förort till Stockholm.

4 kommentarer

 1. Det finns ett värde i forskning som inte kommer med överraskningar också, tycker jag, apropå Blatte betyder kompis. Jag tror att vad som mest lever kvar hos mig med den boken var att den fick mig att (lite obekvämt) inse på vilket sätt normen för manligt iscensättande av heterosexualitet fungerar bland Uppsalacatahyanerna.

  //JJ

 2. Och, ja, hej intetsägande Kushnerrecension. Tur att jag inte recenserar böcker längre. Men det är fortfarande en riktigt bra bok.

  //JJ

  • Maria

   17 november 2012 at 23:17

   Hehe. Jag vågade inte läsa mina recensioner ordentligt, jag bara skummade dem lite snabbt för att kunna hänvisa till dem.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑