Tystnad

Läsning pågår

Biblioteksmissbruket, del 187

Jag brukar beklaga mig över att jag inte läser böckerna jag köper, utan mest läser låneböcker. Nu har jag siffror på det också. Av 93 lästa böcker förra året var 66 stycken lånade på bibliotek och 27 ur egen bokhylla. Argh. Jag ska se om jag kan vända på proportionerna det här året, för det är idiotiskt och fånigt och massor av dumma saker att de flesta böcker jag köper blir liggande olästa. Jag har fel jobb, jag kan tydligen inte hantera att vara omgiven av böcker som det bara är att plocka med sig hela dagarna.

Åtminstone verkar jag ha lärt mig att mitt vardagsrum inte är en filial, för jag har inte så farligt många hemlånade just nu. Det finns hopp.

4 kommentarer

  1. Det är väl bra att läsa mycket låneböcker? Det blir ju billigare så :)
    Jag läser också mer låneböcker, tror jag, det enda tråkiga är att det blir så tomt i bokhyllorna hemma..

    • Klart att det är bra att läsa låneböcker. :) Men det gör ju inte att jag låter bli att köpa böcker. Jag köper mycket sånt som inte finns på bibblan, exempelvis.

  2. Själv har jag dåligt samvete över att jag bara läser köpeböcker… Så chilla ;)

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑