Tystnad

Läsning pågår

WoT-liket lever

För elva dagar sedan: ”Ordentligt inlägg om [Beauty Queens] är på gång och kommer antagligen imorgon.” Right. Så gick det med den planen. Det kommer någon gång, men knappast imorgon heller.

Det som händer just nu i bokväg är att jag frivilligt läser en irriterande bok och tycker att det är trevligt. 2011 fick jag för mig att jag skulle läsa om hela Robert Jordans ordbajseri Wheel of Time. Det var kul ett tag, men med fjärde tegelstenen The Shadow Risning började det gå väldigt trögt (se gnällinlägg), så när jag hade läst ut den tog jag en ”paus”. Den blev lång. Men nu när sista delen faktiskt har släppts blev jag sugen på att läsa WoT igen och plockade upp följande del, The Fires of Heaven.

Eftersom det kändes så motigt med The Shadow Rising förväntade jag mig att det skulle vara jobbigt att läsa The Fires of Heaven, men istället har jag blivit oväntat uppslukad. Det har inte blivit många långa lässtunder, men istället har jag den med mig i väskan hela tiden och plockar upp den även om jag bara åker buss i tio minuter. Den har till och med lyckats konkurrera ut Quizkampen som sysselsättning på buss. Huh. Visst, 99% av karaktärerna är i vanlig ordning sjukt irriterande och jag vill fnysa som Egwene åt Jordans fixering vid att beskriva (kvinno)kläder men trots allt trams trivs jag ändå i den där världen. Gammal kärlek rostar visst, men inte helt och hållet.

Kommer jag att läsa alla resterande böcker nu? Det tror jag inte. Jag misstänker att jag kommer att läsa ut den här och kanske en eller två till och sedan läsa sammanfattningar innan jag ger mig på de tre sista, som jag ju inte har läst förut. Vi får se.

3 kommentarer

  1. Jag blev också oväntat uppslukad av min omläsning av de fyra första böckerna. Fint att bli påmind om varför jag en gång älskade böckerna!
    Men jag tror inte att jag orkar läsa om mer än så, då riskerar jag bara att fastna igen. Med andra ord ska jag hålla mig lååångt borta från Crossroads of Twilight a.k.a boken där ingenting händer a.k.a den som fick mig att ge upp hela bokserien.

    • Heh! Jag läste ju dem på svenska förr, men jag tror att det var efter översättningen av Crossroads of Twilight som jag gav upp också.

  2. Litet sent svar men likväl: När jag läste om serien av samma anledning gjorde även jag ett undantag på att läsa allt från pärm till pärm: Crossroads of Twilight.

    Denna pinsamma ursäkt till roman bläddrade jag igenom på 10 minuter för att hitta de anstiftan till russin som fanns.

    Läser jag om serien igen (om tio år eller så) kommer jag att låta Lord of Chaos göra CoT sällskap. I den är allt utom sista 30 sidorna ren tortyr.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑