Läsning pågår

The Lizzie Bennet Diaries

Fiktiviteter har organiserat en Austendag och mitt lilla bidrag är ett tips: The Lizzie Bennet Diaries.

The Lizzie Bennet Diaries är en modern YouTube-version av Jane Austens roman Pride and Prejudice. Lizzie Bennet är här en 24-årig student som bor i Kalifornien och videobloggar om sitt liv. Hon har en mamma som även i denna tid är fixerad vid att hennes döttrar ska gifta sig, en sansad äldre syster och en livlig yngre. Äldre systern Jane kärar ner sig i Bing Lee och Lizzie rantar om den irriterande snobben Darcy. Lillasyster Lydia är väldigt bra gif-material och börjar efter ett tag göra egna videor. Det är underhållande och efter ett tag smått beroendeframkallande.

För bara någon dag sedan nådde serien 100 avsnitt och är nu avslutad. Jag har inte sett allt än, utan närmar mig hälften. Om man vill följa berättelsen extra noga kan man även ta en titt på karaktärernas aktivitet på Twitter och Tumblr, på sidan som har allt i kronologisk ordning.

Nedan är en spellista med de tio första avsnitten, för er som vill ta en snabb titt. Avsnitten är ca tre minuter långa.

Austendagens schema: 10:00 Fiktiviteter | 10:15 Books ABC | 10:30 Tystnad | 11:00 Beroende av böcker | 11:30 Fiktiviteter | 11:45 Books ABC | 12:00 Mamma Jakeline | 13:00 Fiktiviteter | 13:15 Books ABC | 13:30 Skuggornas bibliotek | 14:00 Fantastiska berättelser | 14:30 Fiktiviteter | 15:00 Books ABC | 16:00 Bakbokmat | 16:30 Fiktiviteter

16 kommentarer

 1. Ela

  Tack för tipset! Nu vet jag vad jag ska göra under långsamma perioder på jobbet. :-)

  • Maria

   Varsågod. Viss risk för att fastna och inte komma igång med jobbet igen, dock. ;)

 2. Motvind

  Jag har följt serien och är ganska fäst vid den, fast jag tyckte att den tappade lite mot slutet. Men det var ett väldigt intressant projekt i alla fall, och jag har hört att gruppen bakom (bl a Hank Green från vlogbrothers och nerdfighters) ska försöka sig på fler liknande saker i framtiden.

  • Maria

   Ja, såg att de har något på gång som heter Welcome to Sandition. :)

 3. mammajakeline

  Åh jag satt och plöjde serien för några veckor sedan, så många avsnitt i rad som jag hann, sen var det att se fram emot varje måndag och torsdag och de få underbara avsnitten där Mr Darcy är med! Gillar den skarpt! Det verkar som om det kommer lite spinoffer på den också, Gigi ska till Sanditon till exempel. :)

  • Maria

   Det är rätt skönt att se serien nu när den är avslutad, för då slipper jag vänta på nya avsnitt.

 4. Helena (Fiktiviteter)

  Tack för tipset! Jag visste iofs att den existerade men nu vet jag att jag nog måste se den också ;-) Känns som perfekt ”pausunderhållning”.

  • Maria

   Ja, några minuter för ett avsnitt har man ju alltid. ;)

 5. Josefin

  Den är super! Har sett slutet nu och jag lovar – det var ett bra slut! :)

  • Maria

   Låter bra. :)

 6. Books ABC

  Kul, denna kände jag inte till, ska genast kolla! :)

  • Maria

   Yay, kul att jag har lyckats göra folk nyfikna. :)

 7. Mrs E

  Så himla kul idé – har hört talas om den innan och sett nåt avsnitt men sedan glömt bort – tack för påminnelsen!

  • Maria

   Varsågod. :)

 8. Agnes

  Såg precis de två sista avsnitten, och tycker helt klart att det blev ett bra gjort slut. Serien som helhet var lite ojämn ibland, men överlag riktigt, riktigt bra! Jag kan rekommendera att titta på Lydias vlog, och sedan även Gigis när den dyker upp i plotten. Det blir en mer komplett bild så.

  • Maria

   Ska absolut se Lydias vlog. Hon är kul.

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑