Läsning pågår

Årets Hugo

Ett av den engelskspråkiga science fiction- och fantasyvärldens allra mest prestigefyllda priser är Hugopriset, som röstas fram av medlemmar i Worldcon. Jag har, så precis innan årets omröstning stänger, lämnat mina åsikter i de kategorier där jag är bekväm med att lämna sådana.

Framför allt en upplevelse biter sig fast: hjälp vilken ohyggligt deprimerande uppgift, med tanke på det skräp man huvudsakligen har att välja mellan i många kategorier. Om jag på fullt allvar trodde att det här representerade någonting som var i närheten av de bästa genrerna hade producerat på engelska under föregående år hade jag aldrig velat röra ett science fiction- eller fantasyverk igen. Jag hade fan inte varit beredd att peta på det med en pinne.

2 kommentarer

  1. Maria

    Haha! Är det så illa?

    • Johan

      Ja. De kortare litteraturkategorierna undviker att vara direkt plågsamma, men jag gjorde misstaget att titta på till exempel ”professional artist” (mycket bokomslag) också, och det inger ju inte direkt respekt för personerna som nominerar.

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑