Läsning pågår

Bekväm läsning

The Magicians av Lev Grossman fick äran att vara den enda tjocka pappersboken som fick följa med på resan. Tunna Yarden av Kristian Lundberg kom också med, men annars var det bara läsplattan. Jag betraktade The Magicians som semesterns ”huvudbok” och trodde att jag skulle läsa ut den första veckan, men istället kom jag inte igång med den ordentligt förrän på planet hem. Visst, läsplaner håller sällan, men mest tror jag att det berodde på att den helt enkelt inte fanns på läsplattan. När jag har läst ut en roman eller novell vill jag inte lägga plattan ifrån mig utan klickar jag bara vidare till en annan text.

Jag älskar min läsplatta! Visst kan den vara lite frustrerande att hantera på vissa sätt (bristfällig sortering av böckerna, exempelvis) men när det gäller själva läsningen är den så himla bekväm. Kära pappersböcker, ni är fina, men ni är irriterande att hålla i och irriterande att lägga ifrån sig eftersom ni då rör till vilken sida man är på. Känn er ägda.

(Men till ert försvar måste sägas att ni i alla fall inte behöver laddas.)

9 kommentarer

  1. Johan

    Så snart läsplattor som inte blinkar när man byter sida (läs: bläddrar lika smidigt som till exempel en surfplatta) har kommit skall jag också skaffa en.

    • Maria

      Störs inte alls av blinket. :)

      • Johan

        Grattis.

  2. Arina

    Jag känner igen mig så väl i det där. Det kommer nog bli så att jag blir tvungen att ha vissa böcker både som pappers- och e-bok. Pappersboken får stå i hyllan och vara fin och bläddras i ibland när jag vill ha den rätta känslan. E-boken på plattan för bekväm läsning.

    • Maria

      Hehe, jag misstänker att något sådant kan ske i framtiden för mig också. T.ex. om jag redan har en bok i inbundet format och vill läsa den på en resa kanske jag skaffar eboken också.

  3. Gia - Bokfrossa

    Jag är sååå sugen på en riktig läsplatta. Ipaden är för all del rätt trevlig att läsa på den med men den har för många andra funktioner som gör mig distraherad och tillslut blir jag trött i ögonen av skärmen. Hittills har det känts onödigt med ännu en teknikpryl men jag börjar bli allt mer övertygad om att jag bara måste ha en läsplatta också ;)

    • Maria

      Do it! ;)

  4. Carro

    Jag har varit ”Anti läsplattor” väldigt länge. Jag får nog snart se mig besegrad och åtminstone testa. Det skadar ju ingen ;) Det är bara det att jag tycker att jag sitter vid en skärm tillräckligt mycket ändå.

    • Maria

      Fast en läsplatta med e-bläckskärm är ju inte alls som att sitta med en datorskärm eller surfplatta, det är mycket mer likt att läsa på papper. :)

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑