Förra året var jag, Maria och Daniel med och arrangerade Kontrast, som var 2012 års Swecon. Årets Swecon är Fantastika i Stockholm 18–20 oktober. Eftersom vi inte arrangerar i år ser vi fram emot att faktiskt uppleva kongressen, istället för att springa runt som skållade ekorrar och se till att allt fungerar som det skall. Och det kommer att bli en kongress att uppleva! Kommittén har börjat lägga ut smakprov på programpunkter, och det ser lovande ut även om det förstås bara är några få exempel. Runt ett sjuttiotal föredrag, paneler, gruppdiskussioner och workshopar hade de tänkt trycka in över helgen, och då vill man ändå ägna tid åt att stå och hänga med folk och prata och kanske ta en öl eller två om man är lagd åt det hållet.

Det kommer att bli bra, helt enkelt: intressanta gäster, bra programdeltagare, intelligenta människor att umgås med i allmänhet, kompetenta arrangörer. Tycker man om att prata om science fiction- och fantasylitteratur, tja, då är det här en av årets absoluta höjdpunkter. Gör oss sällskap där!

Maria har skrivit om förra årets upplevelse i en, två, tre delar. Min rapport finns här. För några andra bra rapporter kan man läsa de som finns här. Eller titta på Magnus snygga bilder.