Tystnad

Läsning pågår

LitteraturMagazinet

Flera bloggare jag uppskattar har flyttat till LitteraturMagazinet och varje gång det händer känner jag mig lite skeptisk. Jag upplever nämligen LitteraturMagazinet som en hemskt frustrerande sida. (Egentligen borde det inte spela roll för bloggläsandet eftersom jag följer bloggar med Feedly, men flödet visar inte hela inlägg så då måste man in på LM ändå. Morr.)

Det verkar finnas mycket innehåll på LitteraturMagazinet, och en hel del av det är säkert läsvärt. Men det vet jag inget om, för varje gång jag har surfat in på LM så har jag typ flytt därifrån i panik inom någon minut. Det är synd, för en stor svensk litteratursida som den vill jag såklart utforska, men jag orkar inte eftersom den är så rörig, ostrukturerad och full av plotter.

LM ska tydligen ha väldigt många besökare och jag undrar lite hur dessa besökare bär sig åt, för själv flyr jag som sagt i information overload-panik. När jag tittar på LitteraturMagazinet känner jag mig förvirrad och överöst av en vägg av texter som jag inte klarar av att sortera, eller välja ut viktiga eller intressanta bitar ur.

(Efter mig, floden skrev ett mer genomtänkt inlägg om det här tidigare i höst. Det har visserligen gjorts förbättringar sedan dess.)

4 kommentarer

  1. Jo. Jag har läst enstaka texter, men bara när jag länkas dit. Jag går aldrig in, som jag gör på andra sajter, navigerar mig runt och tänker ”kanske kan jag hitta någonting här som intresserar mig?”. Testade precis att läsa den via Lynx, vilket ibland hjälper, men inte i det här fallet — det är som konstaterat inte bara grafiken, det är den rena mängden innehåll.

    //JJ

  2. Håller med och kan inte förklara, det måste vara utseendet vilket inte borde betyda så mycket när innehållet faktiskt är bra, men det är en känsla av ”rörigt” jag inte kommer förbi. Vill, men kan inte. :(

  3. Hej, jag kollade lite på er blogg och undrar om ni är intresserade av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av er/Med vänlig hälsning Björn

  4. Oj vad jag instämmer med detta inlägg.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑