Tystnad

Läsning pågår

Björn Ranelid förnekar sig inte

Ibland är den litteratur man kan överblicka lite mindre än man tror.

Nu skriver jag på min trettiotredje bok och det är en roman med titeln Kärleken och de sista människorna på jorden.

Romanen är en apokalyps och en stor utmaning för mig som författare, ty det är mig veterligen första gången i den svenska litteraturen under de femtio år som jag kan överblicka att någon försöker sig på en sådan utmaning.

Det har skrivits en och annan apokalyptisk roman på svenska de senaste femtio åren. Huruvida de lyckats eller inte är förstås en annan fråga, men försökt sig på utmaningen, det är det många som har gjort.

(Citat från Ranelids Facebooksida.)

4 kommentarer

 1. Jag såg den någon annanstans. Trodde det var någon som bara parodierat honom. Tydligen inte.

 2. Har svårt att se det meningsfulla i att göra parodi på Björn Ranelid. Verkligheten överträffar dikten.

  //JJ

 3. Hej,

  Jag sammanställer en mejl-utskickslista för inbjudningar till event, lanseringar och nyheter. För VI jobbar bland annat med deckarförfattaren Arne Dahl. Jag tänkte höra med er om ni vill vara med på vår lista?

  Allt gott,
  Jesper

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑