Januari
Onda flickor – Alex Marwood
Legend – Marie Lu
Älska mig bara mig – Marie-Chantal Long
Brf Ensamheten – Linda Spåman
Saga vol 1 – Brian K. Vaughan & Fiona Staples
The Year of the Ladybird – Graham Joyce

Februari
Om detta talar man endast med kaniner – Anna Höglund
En hamsters dagbok – Miriam Elia & Ezra Elia
Konsten att ha sjukt låga förväntningar – Åsa Aspstjärn
Skellig – David Almond
Pappersstäder – John Green

Bäst: Pappersstäder! The Year of the Ladybird!

Grisar kan flyga: Jag har läst en alldeles vanlig thriller, helt utan övernaturligheter! Bra var den också. Jag snackar om Onda flickor. Längre inlägg kommer kanske.

Aj: Linda Spåmans seriealbum Brf Ensamheten var så himla deprimerande att jag nästan ångrade att jag läste det.

Whut? På omslaget till den roliga Konsten att ha sjukt låga förväntningar är det en blurb där Sara Kadefors menar att ”Man kan inte annat än älska Emanuel Kent.” Ehm. Jag tyckte snarare att det var jävligt svårt att sympatisera med huvudpersonen Emanuel, dels eftersom han så taskig mot sin kompis Tore och dels eftersom han är så himla egocentrisk att han inte ens lyckas lära sig namnet på tjejen han är kär i och umgås ganska mycket med. Förstå honom? Visst. Gilla? Nej.