… som ”alla” fyller i nu.

Böcker som är aktuella just nu:

Den engelska: De senaste sex böckerna jag har läst har varit på engelska, så ”den engelska” finns egentligen inte. Men jag säger väl underbara novellsamlingen St. Lucy’s Home for Girls Raised by Wolves av Karen Russell, för att den ligger närmast datorn och väntar på att jag ska blogga entusastiskt om den. Någon gång.

Vid sängen: En hög med påbörjade saker, bland andra Bronto Berglin av Jan och Maria Berglin, Among Others av Jo Walton, Lift av Hanna Wikman och Salome av Mara Lee.

I väskan: Skotska fantasyromanen Firebrand av Gillian Philip förtjänar egentligen ett bättre öde än att läsas i småsnuttar på tåget och på lunchen, men det är i väskan den har hamnat. Jag tror att jag ska läsa ut den på den längre tågresan på fredag, så blir åtminstone halva läst på rätt sätt.

På toaletten: Toaläsning har jag aldrig förstått mig på.

Läser emellanåt: The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel har legat på sängbordet länge och jag läser lite då och då. Ett riktigt tjockt och allmänt fantastiskt seriealbum som passar bra att läsas på det sättet. Jag älskar känslan av att det redan har gett så mycket bra läsning och ändå är det lika mycket kvar! Yay!

Borde börja med: Bokcirkelböcker, som Hal Duncans Vellum och Ink till den väldigt ambitiösa bokcirkeln med Upsalafandom om några veckor eller Stephen Kings Salem’s Lot till nästa möte med Elitistmörkerklubben.

På is: A Storm of Swords av George R. R. Martin är såklart bra, men den är så tjock och tar sådan tid att den får vänta lite medan jag läser annat.