Som ni som läser Tystnad förmodligen är plågsamt medvetna om vid det här laget håller jag, Maria och Daniel på att förbereda årets stora science fiction- och fantasylitteraturarrangemang, Swecon. Swecon är ett medlemsarrangemang: det är inte bara att vi har bytt ut ordet ”besökare” mot ”medlemmar”, utan kongressen skapas av alla som närvarar – oavsett om de medverkar i programmet eller bara är där och är trevliga. Det är lite som en stor fest en grupp bestämmer sig för att ha: några måste styra upp och hålla i trådarna, men festen tillhör alla deltagare. Är du medlem är det din kongress också.

Kommittén håller i trådarna, men vi kan inte göra allt. Under själva kongressen kommer vi att behöva hjälp – med receptionen, men att se till att saker fungerar i programrummen. Det är ett riktigt bra sätt att känna sig delaktig och att lära känna andra som är med och ordnar bakom kulisserna, eller bara ett sätt att hjälpa till att se till att arrangemanget fungerar. Om du kan tänka dig att hjälpa till några timmar, läs mer här.