Läsning pågår

Fantasytips: Fredens pris

En sak som gjorde mig glad idag är att det lilla förlaget Undrentide snart kommer att ge ut en omarbetad upplaga av fantasyromanen Fredens pris av Anna Blixt.

Jag läste Fredens pris för några år sedan och minns den som ganska klassisk fantasy, fast från den ”mörka” sidan. Ni vet det där mörkögda, magikunniga folket som ofta är fienden i fantasy? Det här en berättelse ur den svartögda Minoras perspektiv.

Jag är partisk här, det ska erkännas. Jag är bekant med Elin som driver Undrentide (exempelvis satt vi samtidigt i Catahyas styrelse för ett antal år sedan) och när Anna gav ut Fredens pris själv för några år sedan var jag en av hennes testläsare. Dessutom är Maria som har gjort det nya omslaget samma Maria som har designat en massa tjusiga saker åt Kontrast, så ja, jag hejar såklart extra på den här boken. Men jag skulle ju inte tipsa om den om jag inte tyckte att den var läsvärd. Sådetså.

6 kommentarer

 1. Nike Bengtzelius

  Gillar konceptet jättemycket!

  • Maria

   Mm, det är ett bra sätt att vrida på hela ond/god-grejen.

 2. annelie

  Jag gillar verkligen upplägget, att få läsa från ”den mörka” sidan. Jag har tittat på den förut men hade glömt den, tack för att du påminde mig!

  • Maria

   Yay. :)

 3. Feuerzeug

  Fantasy, kvinnor, ondska, nytt perspektiv! Jag vill ha.

  • Maria

   Du får väl köpa den på Kontrast då, Elin kommer att vara där och sälja. :)

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑