Tystnad

Läsning pågår

Bokresan

Förra helgen åkte jag iväg på Bokresan, då ett gäng kulturtanter huserade en helg på en kursgård i Norrtäljetrakten. Arrangörer var Petra och Ann-Sofie som har Breakfast Book Club.

Det fanns en del programpunkter, som man kunde delta i om man ville, eller så kunde man bara sitta någonstans och läsa eller snacka skit. Jag var med i en gruppdiskussion om ungdomsböcker och jag lyssnade på när debutanten Valle Wigers pratade om sin roman God natt, oktober. Jag hade tänkt vara med när Suzann Larsdotter pratade om sex i böcker, men då hade jag faktiskt somnat. Jag hade suttit och läst i en soffa i någon timme på lördageftermiddagen och kände hur ögonen höll på att falla igen, så jag gick till mitt rum och sov ett tag innan jag kröp fram igen lagom till middagen.

Jag lärde mig något nytt: att det kan vara himla trivsamt att att läsa i grupp. Att sitta ett gäng i några soffor och alla är helt inne i varsin bok. (Det var också en lustig kontrast mot den otroliga ljudvolymen under måltiderna.)

Behöver jag säga att det var trevligt? Det var det. Och jag tror att jag behövde det väldigt mycket, att åka bort och vara i en liten bubbla en stund.

Och nu till bilderna:


De ständigt närvarande mobilerna.


Valle Wigers.

Brusiga foton från frågesporten:


Spelledaren.

Typiskt nog fotade jag inte mitt eget lag, men jag kan meddela att vi kom trea av tio lag. Heja oss. ;)

2 kommentarer

  1. underbara bilder. återupplevde hela helgen tack vare ditt talangfulla fotoöga. tack!

Kommentera

© 2020 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑