Tystnad

Läsning pågår

Kolla på UR Play!

201401_urplay

Här har ni något att titta på om ni kan slita er från böckerna: Elva programpunkter från litteraturfestivalen Stockholm Literature som hölls på Moderna Museet i höstas finns på UR Play. Flera intressanta grejer där. Jag tittade just på Chimamanda Ngozi Adichies föredrag om hur hon uppfattar den europeiska synen på Afrika. Sevärt.

Det finns även en hel del från förra årets Bokmässa.

4 kommentarer

  1. Oh, det här vill jag se!
    Man vill ju bara krypa ihop (men samtidigt så skrattar man) över hur sorgligt sann hennes beskrivning är av omslagsbilder till Afrikanska författares böcker. Känns som allt ska vara ökenlandskap eller safari för jämnan.

  2. Jag har aldrig läst någonting av Chimamanda Ngozi Adichie, men sett ett gäng av hennes föredrag (inspelade, då). De brukar vara väldigt bra.

    … men hon verkar sällan få prata om någonting annat än Afrika.

    //JJ

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑