Läsning pågår

Vittfarnepriset för 2013

I oktober 2012 instiftade vi på Tystnad (i samarbete med Tony Elgenstierna) Vittfarnepriset, som är tänkt att årligen gå till författaren till en god och läsvärd sf-kongressrapport. Juryn, bestående av redaktionen för Tystnad, har nu läst, petat sig i naveln ett par månader, funderat, diskuterat och beslutat sig för en värdig vinnare.

En bra kongressrapport är läsvärd såväl för medlemmarna på kongressen som för den som inte kunde närvara, både ett sätt att minnas och att ge en känsla av hur det var att vara där. Det är en egen genre, där en lyckad rapport inte så mycket i detalj återberättar som låter läsaren ta del av kongressen.

Vi har således valt att tilldela 2013 års Vittfarnepris till Nahal Ghanbari.

Det har skrivits andra läsvärda texter om Fantastika, förra årets Swecon. Utöver Nahal Ghanbaris kongressrapport vill vi särskilt uppmärksamma Pål Eggert, som välskrivet skildrat delar av kongressens program, och Jenny B. på bloggen Kulturdelen för hennes fina och ambitiösa rapportering, även om den är uppdelad i flera texter.

Nahal Ghanbari
Pål Eggert
Jenny B.

Priset består av ett stipendium och ett, eh, konstverk.

5 kommentarer

 1. Nahal

  Stort tack! Jag ska försöka utse en hedersplats i lägenheten för det mystiska konstverket :D

 2. Jenny B

  Tack så mycket! Jag vill ju gärna berätta om något så spännande både för dem som var där och dem som inte var där.

 3. Pål Eggert

  Trevligt att bli omnämnd i positiva ordalag :-)

  • Johan

   Till skillnad från hur vi vanligtvis pratar om dig här på Tystnad! Den där jävla Pål Eggert, liksom. Han skulle bara ha’t.

   //JJ

   • Pål Eggert

    Jag visste det! Jag visste det! ;-)

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑