Läsning pågår

Kontrast, del 1: förberedelser och fredag

Min Kontrastrapport verkar bli lång, så jag delar upp den i flera delar.

Pyssel
Jag börjar med söndagen veckan innan kongressen:Kommittén hade möte och fattade säkert några beslut, men mest klippte och laminerade vi medlemsbrickor och fixade skyltar.

Middag
På torsdagen gick jag tidigt från jobbet för att vara köksslav åt Daniel när han lagade middag åt kommittén och hedersgästerna. Flera hjälpredor anlände efterhand:


Middagen blev god, som alltid när herr Albertsson är i farten, och allt var väldigt trevligt. Och lite overkligt, när det ibland slog mig att ”Huh. På andra sidan bordet sitter Joe Abercrombie och pratar om skägg.”

Fredag
Fredagen startade något kaotiskt eftersom vi inte var klara med en hel del saker som borde vara när man öppnar. Sorry, kära deltagare. Men det löste sig till sist. Mina första eftermiddag och kväll på Kontrast ägnade jag åt att skriva ut program, ge förvirrade instruktioner i försäljningsrummet, fixa inför paneler, sätta upp skyltar och springa till hotellets personal med frågor som ”får jag sätta klet på väggarna?” eller ”har ni en låda/tidskriftssamlare/random pryl som vi kan låda?”

Jag var på en programpunkt för att se till att den gick som den skulle, och det var min roligaste stund under hela helgen: Once More, with Feeling. Efter en stunds inledande problem med att få igång ljudet (tack, tjejen från hotellreceptionen som hjälpte oss), sjöng vi både fint och falskt till musikalavsnittet av Buffy.

Jag hade oroat mig lite innan, tänkt att ”hoppas att det kommer mer än i alla fall tio personer och hoppas att de faktiskt vågar sjunga”. Oj vad jag oroade mig i onödan. Folk klämde i från första ordet och enligt den som räknade deltagare var det ca 50 pers där. Fantastiskt. Jag hade ingen aning om att man kunde bli så glad av att vara i ett mörkt rum och sjunga Buffysånger, men det var fan nördglädje i sin renaste form. Jag har länge velat anordna en Buffy sing-along och nu fick jag äntligen chansen. En gång till, tack!

Imorgon kommer lördagsrapporten.

7 kommentarer

 1. Johan Anglemark

  Blåbärspaj!!!

  • Maria

   Alla sorters paj!

 2. Nahal

  Till nästa får ni ha en Dr. Horrible-Sing along också :D

  • Maria

   Haha, kanske ska tipsa nästa års Swecon om det. ;)

 3. Nahal

  Nej, till nästa Kontrast!
  Nu när ni har ett sådant fantastiskt track record måste ni ju se till att det blir av i Uppsala igen :)

  • Johan Anglemark

   Nästa Kontrast? Upsalafandom har bara återanvänt ett kongressnamn en gång i sin historia, när vi gjorde Ghöstacon II, år 2000. Nästa kongress kommer garanterat att heta något annat. Om det blir ett Sweconbud eller inte hänger mycket på lokalfrågan: Var hittar vi en central, trevlig kongresslokal som är större än Gillet, och som vi har råd med?

 4. Fia

  *dregglar över maten*

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑