Tystnad

Läsning pågår

Omslag och elektriska får

androids.jpg

Jag tycker att det är intressant med de många olika omslag som ett skönlitterärt verk kan ha, och de intryck de ger. Samma text, men omslagen kan signalera helt olika saker om den. Idag har jag spanat på gamla omslag till Philip K. Dicks Do Androids Dream of Electric Sheep? Bortsett från att vissa är gräsligt fula och några såklart anspelar på filmen Blade Runner så var det jag reagerade mest på faktiskt mängden får. Det borde kanske inte vara förvånande, med tanke på bokens titel och innehåll, men omslag är också till för att sälja och ur det perspektivet känns en massa får på omslaget till en sf-roman inte helt självklart… Å andra sidan är boken så känd att det spelade kanske ingen roll. (Svammel, svammel.)

Jag har versionen till vänster och tycker att det är underbart fulsött. Det gråa i mitten är rätt trevligt också. Däremot undrar jag vad skaparen av omslaget till höger hade knarkat.

4 kommentarer

  1. Då har du något att se fram emot!Jag tycker den längst till vänster tilltalar mig mest! :)

  2. Plötsligt såg jag det för mig: Omslaget… med FÅRET SHAUN på… som tuggar på elkablarna till en robot, förstås.

  3. Vilka häftiga och roliga bokomslag, jag blir himla sugen på att läsa dem och se om innehållet är lika vrickat som utsidan :p

  4. Haha! Det där omslaget till höger är nog det fulsnyggaste jag har sett i mitt liv. Tack norge.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑