Lyrans förra tematrio handlade om olästa klassiker. Eftersom jag har läst få sådana sedan littvet så finns det många att välja på… Jag väljer tre olästa som jag har i nära till hands, det vill säga i bokhyllan:

Wuthering Heights av Emily Brontë. Jag har den både på engelska och svenska, ändå har jag inte läst den. Pinsamt.

Tales of Mystery and Imagination av Edgar Allan Poe. Antagligen en av de av mina olästa böcker som jag oftast har tänkt ”den borde jag läsa snart” om. Eftersom Poe brukar nämnas i texter om exempelvis skräcklitteraturens historia blir jag rätt ofta påmind om den.

Det andra könet av Simone de Beauvoir. Trots en hel del poäng genusvetenskap i bagaget och ett allmänt intresse för det mesta som har med könsroller, feminism osv att göra har jag inte läst mer än några utdrag ur denna feminismens klassiker. Pinsamt igen.