Under en lugn stund på barnavdelningen på bibblan där jag jobbar stod jag och bläddrade i bilderboken När Åkes mamma glömde bort av Pija Lindenbaum. Det är en knasigt rolig bok om en liten pojke vars mamma vaknar upp en dag och är en drake. Drakmamman kommer inte ihåg hur man diskar, vill inte gå till jobbet (jag gillar inte när det piper, säger hon och stampar sönder sin mobiltelefon) och när de besöker en djurpark tror en av djurskötarna att mamman är en krokodil och vill behålla henne. Men saker och ting ordnar sig till slut.

Mindre kul är Mara Lees Ladies som jag började läsa igår. Vad jag minns fick den positiva recensioner när den kom för två år sedan, men efter ungefär 20 sidor överväger jag redan att strunta i den. Det är ovanligt. Jag brukar vanligtvis inte lägga ifrån mig böcker så, för jag föredrar att läsa ut det jag har påbörjat (även om det ibland tar väldigt lång tid från början till slut då jag petar in andra böcker emellan). Man ska kanske inte döma ut en bok efter så få sidor, men hittills är den bara stentråkig. Kanske blir det bättre när det börjar handla om fler personer än den överjordiskt vackra Lea, för alla utläggningar om hennes otroliga skönhet är tröttsamma och ointressanta

Igår läste jag också Jens Lapidus och Peter Bergtings grafiska roman Gängkrig 145 om våldsamma uppgörelser i Stockholm. Den var riktigt bra. Spännande och otroligt snyggt tecknad.