För några dagar sedan skrev jag att jag funderade på att lägga ner läsningen av Mara Lees Ladies, för att den började så tråkigt. Men eftersom jag inte gillar att avbryta böcker så fortsatte jag och lyckligtvis blir den bättre. Nu har jag hunnit igenom halva och har inget emot att läsa resten längre.

Ladies handlar om fyra kvinnor: vackra Lea och hennes vän Mia som hatar fotografen Siri för något som hände när de var yngre och den bräckliga författaren Laura som hade Siri som sitt livs kärlek. Vad som hände mellan dem alla i det förflutna har jag inte fått reda på ännu, men upplägget där man får veta lite i taget av deras historia och av Leas kommande hämnd är bra.

Men helt förtjust är jag inte. Ladies handlar mycket om yta och lyckas inte riktigt behandla det utan att skildringen också blir ytlig, eller hur man ska uttrycka det. Den var vacker och den var vacker och den kände så och den tyckte det. Lees diktsamlingar, som jag har stått och bläddrat i några gånger på bibblan, verkar mer intressanta.