Läsning pågår

Ny tidning för episka serier

Jag läste just på serieförlaget Koliks hemsida att de ska starta en ny tidning, Utopi, för vad de kallar ”episka serier”.

”De senaste decennierna har seriekonsten dominerats av realistiska och självbiografiska serier. Nu slår pendeln plötsligt tillbaka och en hel generation serietecknare skapar berättelser i genrer som skräck, mystik, fantasy och äventyr. De har en aptit för vackra, dramatiska och uttrycksfulla bilder, men samtidigt en större känsla för det personliga uttrycket än i kommersiella underhållningsserier.”

Det låter väldigt trevligt. Eller nej, det låter fantastiskt med tanke på listan av tecknare som kommer att medverka. Inget fel på självbiografiska serier, men de får mig inte att vilja studsa runt och hojta ”Ge mig! Ge mig!” vilket var den första impulsen när jag läste om Utopi. Synd att jag måste vänta till i vår med att läsa första numret.

4 kommentarer

 1. Daniel A

  Woho!
  Ska det här bli första tidningen jag faktiskt kommer orka prenumerera på? Och läsa. Spännande värre.
  21 sep 2010 kl 18:43

 2. Pål Eggert

  Äntligen!
  Det var fan i mig på tiden. Jag är lite trött på att svenska serier mest innebär antingen Rocky eller typ Åsa Grennvall. Hallå, titta på Frankrike-Belgien, USA eller Japan liksom.
  , 21 sep 2010 kl 20:10

 3. Jenny B Kulturdelen

  Toppen!
  Jag kände detsamma; stor entusiasm, men hur skall man orka vänta? Ja, jag har i alla fall anmält mitt intresse redan, och kommer kanske hinna att glömma det under hösten, så att första numret kommer som en glad överraskning.
  22 sep 2010 kl 7:18

 4. Maria

  Kul att vi är flera som är entusiastiska. :)
  24 sep 2010 kl 10:02

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑