Läsning pågår

Bokpackning

Den eviga frågan: vilka böcker ska få följa med på resan? Jag har några regler den här gången. Inga biblioteksböcker som ska lämnas tillbaka väldigt snart, inga recensionsex, inga bokcirkelböcker. Kort sagt inget som har att göra med ”borde läsa”. (Och inget som väger mycket heller, så A Storm of Swords får stanna hemma.) Så här blev det:

Dead Reckoning – Charlaine Harris
Slutet på Mr. Y – Scarlett Thomas
St Lucy’s Home for Girls Raised by Wolves – Karen Russell
The Desert Spear – Peter V. Brett

Jag ska knappt vara borta en vecka, men borde kanske ta med en till för säkerhets skull. Man vill ju inte riskera att sitta där med bara Hemmets Journal och gamla serietidningar om det blir dåligt väder. Kanske The Magicians av Lev Grossman? The Rehearsal av Eleanor Catton? Eller något av Elizabeth Bear?

7 kommentarer

 1. Tofflan

  Så klart du ska ta med en bok till! Man vet aldrig…

  • Maria

   Det visade sig att jag bara läste två. Illa! ;)

 2. Åka

  Det är roligt att välja böcker! Men jag tog med mig ett par recensionsböcker denna gång, annars skulle de aldrig bli lästa. Jag avundas ibland folk som hinner läsa massor, men så minns jag det där med barnen och tänker att jag inte ska kräva för mycket av mig själv. (Apropå: jag skrev en brutalsågning av en bok, som redaktören för recensionsspalten skickade tillbaka och ville ha en lite mildare version av. Han hade nog rätt. Trist när man bara pratar om det som är dåligt, även om det är en usel bok. Det framgår nog ändå att jag inte rekommenderar den.)

 3. Andrea

  Å, jag saknar den sortens problem! Senaste resan hade jag med mig en (1) bok, som jag bara läste ett (1) kapitel i. På en vecka…

  Började just läsa A Dance with Dragons. Jag kommer väl bli klar till jul eller så.

  • Maria

   Så går det. Du har barn, jag har böcker. ;)

 4. S

  Ah trodde du lagt ned bokbloggandet, tur att Pål hade en länk när man sitter och fulsurfar.
  Läckert omslag mr Y har.

  • Maria

   Nej, helt kan jag inte släppa det. :) Men den här bloggen gör redan skäl för sitt namn…

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑