Johan

Det finns så många nätserier, och så få som verkligen är värda att läsa – framför allt med fokus på ett berätta en längre historia. En av mina favoriter i den genren är Lackadaisy Cats, nätets kanske allra snyggaste. Dessutom är den en udda fågel bland sin typ av nätserier genom att inte vara science fiction eller fantasy, utan en mer mimetisk skildring av förbudstidens St. Louis. Ja, alla är förvisso katter. Men bortsett från det.

Det är förstås en enorm ansträngning som krävs för att skriva och rita en serie av det här slaget och lägga upp på nätet, om man inte sysslar med det på heltid. Det märks inte minst på uppdateringstakten: det kommer några nya sidor då och då. Inte så värst ofta. Förmodligen är det en bidragande orsak till att Lackadaisy Cats aldrig verkar ha fått fullt så många läsare som den förtjänar. Det blir så mycket svårare att samla läsare om man lägger upp fyra nya sidor efter ett par månader istället för flera gånger i veckan efter fast schema.