Läsning pågår

Jag längtar tills A Song of Ice and Fire är färdigskriven

Det finns ingen fantasyserie jag ser så mycket fram emot avslutningen på som George R.R. Martins A Song of Ice and Fire. Eller kanske snarare avslutandet av. Poängen med att Martin blir klar med sin mastodontserie är ju inte i sig att mastodontserien blir klar, utan bieffekten att han då kan ägna mer av sin tid åt att skriva andra saker.

Martin är en tidsvis lysande författare. Fevre Dream är den bästa vampyrroman jag har läst. Jag älskar många av hans science fiction-noveller. A Song of Ice and Fire, däremot, är och förblir någonting av det tråkigaste han har skrivit. Inte för att den därför nödvändigtvis är dålig. Jag läste de tre första böckerna med rätt god behållning, plågade mig igenom den fjärde och bestämde mig för att jag faktiskt hade bättre saker att göra med mitt liv än att läsa den femte, och läste engelskspråkiga Wikipedias tidigare (den har sedan dess kortats ned markant) synnerligen detaljerade beskrivning av handlingen istället. Lite nyfiken är man ju, bara inte tillräckligt för att släpa sig igenom ettusen jävla sidor.

Visst finns det sämre saker än A Song of Ice and Fire. Världen skulle ändå bli en lite, lite bättre plats om han kunde återgå till att skriva annat igen.

1 kommentar

  1. Anna

    Jag håller med – Fevre Dream är en av de bästa böcker jag läst, medan A Game of Thrones var långt ifrån någon spektakulär läsupplevelse. Jag blev faktiskt besviken, med tanke på hur mycket bra man hört om serien.

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑