Tystnad

Läsning pågår

Mare Kandre

mare.jpg Igår var jag på biblioteket och plockade allt de hade av Mare Kandre. Första gången jag blev nyfiken på hennes författarskap var när jag läste Mattias Fyhrs avhandling De mörka labyrinterna. Gotiken i litteratur, film, musik och rollspel. Andra gången var när tidskriften 00TAL hade ett helt nummer om henne. Det var 2006. Igår tyckte jag att det var dags att göra slag i saken.

Jag har nu hunnit igenom Bübins unge och Quinnan och Dr Dreuf och är förtrollad, drunknad. Återkommer med längre kommentarer någon annan dag.

Andra bloggar om:

2 kommentarer

  1. Mare Kandre är en typisk författare man borde läsa mer av. Jag har numret om henne och Aliide, Aliide i bokhyllan, men mer än så har aldrig blivit av.//JJ

  2. Välkommen in i Mare Kandre-land! Det är en underbar, om än lite läskig, plats att uppehålla sig i. Helt rätt att läsa allt på en gång.

Kommentera

© 2020 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑