Läsning pågår

Om några ton böcker, del II

Apropå senaste inlägget så såg jag nyss en kommentar på Facebook, skriven av en bibliotekarie på Malmö stadsbibliotek:

Jag tänkte mest bara påpeka att det som främst berörs är alltså material i magasinet som inte rört på sig en enda gång på minst tio år. Det kan vara längre tid också (vårt ”nya” datorsystem började räkna 1999). När de ämnesansvariga gått igenom sina ämnesområden och undantagit sånt som kan tänkas ha särskilt värde att spara gallras resten.

3 kommentarer

  1. Anna S (Bokstävlarna)

    Det känns ju onekligen som att de stackars bibliotekarierna vid Malmö stadsbibliotek fått oproportionellt mycket kritik för den här utrensningen. Det skulle vara intressant om man kunde lägga vantarna på information om hur mycket böcker till exempel Stockholms stadsbibliotek rensar ut varje år. Det lär ju vara ganska många ton det med.

  2. Maria

    Dessutom lär det ju vara diverse kulturpolitikers beslut som har lett fram till det hela.

  3. Fiktionista

    På tal om utrensning av böcker. Vi har fått rensa ut en hel del på jobbet på både svensk- och engelsk institutionen just för att få plats för nyinköpt material. Det är otroligt hur mycket skräp som kan samlas på hög under åren. Våra små plutteinstitutioner rymmer ju inte särskilt mycket om man jämför med ett bibliotek, så jag kan tänka mig att Malmö stadsbibliotek säkert har lika mycket att rensa ut.

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑