Tystnad

Läsning pågår

Bibliotekskvittots mysterier

Vixxtoria skrev att när hon hittar någon annans bibliotekskvitto brukar hon fantisera om personen: ”Jag hittar på allt möjligt om nån som lånat Godnatt, Alfons Åberg, Populärmusik från Vittula och filmen Arn Tempelriddaren (frånskild varannanveckas pappa. Kanske snygg.)”

Det brukar jag också göra. Inte så ingående, men jag läser igenom listan och försöker hitta mönster (det är lätt att se när någon har börjat på grundkursen i litteraturvetenskap) och lista ut vad den har för litteratursmak i övrigt. Om jag har rätt eller fel får jag såklart inte veta, men det gör inget.

Vad säger den här listan om mig? Den säger att jag är hopplös som inte kan låta bli att låna mer än jag hinner läsa.

3 kommentarer

 1. admin

  25 juni 2011 at 21:28

  Horoskop :-)
  Det är ju inte riktigt lika kul att fantisera om nån som man vet lite om, eller hur? Men annars är det ungefär som att tolka horoskop, eller hur?

  Det är är en person som funderar på att åka till Skottland på semester (Bra val! Gör det!). Sexintresserad, eller möjligen bara frisinnad ;-) (Lodalen, Hirdman, Paracelsus). Det är en allätare eller nån som vill vara allätare och som därför blandar fakta (Anderberg) med noveller (Munro, Wolff), serier (Gaiman) och dikter (Berg).
  Kulturellt intresserad som håller sig uppdaterad om vad kultursidorna skriver (Kandre, bl a). Och någon som trycker in lite världslitteratur där det får plats (Mernissi, Lahiri…)

  Vixxtoria J, 21 apr 2010 kl 16:26

 2. admin

  25 juni 2011 at 21:28

  Bibliotekskvittots mysterier
  Jag tycker mig ana en spretig men läsglad person som inte bryr sig så mycket om prestige när hon läser. En person som glatt slukar så väl Tjeckov som ungdomsdeckare och glatt hängt på vampyrtrenden. Hon planerar inför semestern med sambon och hoppas på stora skottska vidder med vacker natur och mycket slott och tid för läsning när hon kuskar mellan destillerierna. Troligtvis kommer hon snart låna en bok om Loch Ness-odjuret och skottska slottsspöken. Hon gillar egentligen tjocka böcker, men också nöjet i att avsluta och stänga en bok. Tidsbrist gör att hon på sistone börjat uppskatta noveller och kortromaner allt mer.

  Stämmer det något?;-)
  Bokomaten bokomaten.blogspot.com, 21 apr 2010 kl 16:26

 3. admin

  25 juni 2011 at 21:28

  Haha!
  Det här var roligt. :)

  Spretig allätare, yes. Och jag och sambon funderar på en Skottlandsresa i sommar.

  Snowflake – Munro och Lahiri (och Wolff) tog jag just på grund av vad andra bokbloggare skrivit om dem. Bra spanat. ;)
  Maria Nygård, 22 apr 2010 kl 10:40

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑