Läsning pågår

Om jag hade en fläta skulle jag rycka i den

Det känns som att jag har läst The Shadow Rising i evigheter. Bli klar då, jäkla bok, så att jag kan läsa något annat! Det är det stora omläsningsprojektet: att läsa om hela fantasyklumpen Wheel of Time av Robert Jordan innan sista (fjortonde!) boken kommer nästa år. Hittills har det varit nostalgiroligt, men den nuvarande boken känns som att den har tagit över mitt liv. Eller i alla fall snott en massa lästid som kunde ägnats åt sådär fem andra böcker. När jag klagade över dess tjocklek tyckte sambon att de är väl sådär tjocka allihopa, varpå jag kollade upp saken och konstaterade att jo, The Shadow Rising är mer än 300 sidor längre än föregående del (och dessutom längst av alla böcker i serien, om inte den sista blir ännu längre). Rätt ironiskt med tanke på att just de 300 första sidorna händer det i stort sett ingenting… Alla bara hänger och surar i Tear och undrar vad de ska göra. Efter 300 sidor börjar de faktiskt göra också. Tack, ni hade gärna fått sätta igång snabbare. Nu är jag alldeles snart klar, och efter det tänker jag ta en ordentlig paus från WoT-omläsandet, trots att det är roligt.

(Btw, jag älskar permalänken till det här inlägget: om-jag-hade-en-flata-skulle-jag-rycka-i-den. Så kan det gå utan å ä ö.)

9 kommentarer

 1. Anno

  Shadow Rising ÄR ju verkligen den segaste boken av alla! INGET händer.

  • Maria

   Nja, som jag minns det kommer det mycket segare böcker senare i serien. ;)

  • Hampus Eckerman

   Crossroads of Twilight var det inget alls som hände förutom de sista fem sidorna. Min rekommendation är att man helt och hållet hoppar över den boken, den tillför ingenting som helst.

 2. Magnus Edlund

  Ser fram mot dina rants ang Fires of heaven, en bok som typ går ut på att folk står och hänger i ruiner eller slott och snackar om att de står i ruiner eller slott.

  • Maria

   Haha, fan.

 3. Bea

  Ah-ha-ha, permalänken – underbart!
  Kul med ny, fin bokblogg också :)

  • Maria

   Tack. :)

 4. Anna (Bokstävlarna)

  Hahaha – rubriken är klockren! Det där ständiga flätryckandet alltså, man tycker ju att Nynaeve borde vara extremt tunnhårig vid det här laget?

  Jag är djupt imponerad av att du orkar läsa om hela WoT. Jag tröttnade någonstans efter typ tio böcker (eller vad det nu kan vara) just för att det inte hände något och för att Jordan bara stoppade in fler och fler ointressanta bikaraktärer vars kläder tvunget skulle beskrivas i minsta detalj. Och hur gärna jag än vill läsa Sanderson-böckerna och få veta hur det slutar så tror jag inte att jag pallar läsa om allting från början igen… Kanske de tre första böckerna och sen läsa summaries på Wikipedia istället. :)

  • Maria

   Jag läste dem på svenska första gången jag läste dem och då gav jag upp efter bok 20, så vi slutade väl ungefär på samma ställe. Den där jäkla Crossroads of Twilight, den var nog droppen för många.

   Hittills är omläsningsprojektet kul trots viss frustration, men jag kommer säkert att förbanna det senare. ;)

Kommentera

© 2023 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑